WordPress performance

Home » WordPress performance

Onder performance verstaan wij het verbeteren van de laadtijd van je website. Een snelle website is belangrijk, want bezoekers zijn sneller geneigd om je website te verlaten als je website langzaam is. Zeker wanneer je een webshop hebt, is een langzame website echt een conversie-killer.

Waarom is laadtijd zo belangrijk?

De laadtijd van je website is belangrijk om twee redenen;

  • Bezoekers zijn sneller geneigd om je website te verlaten als je website niet snel (genoeg) laadt;
  • Google waardeert snelle websites hoger dan langzame websites.

Uit vele verschillende onderzoeken is gebleken dat een langzame website er voor zorgt dat bezoekers je website sneller verlaten (en dus minder pagina’s bezoeken). Als je een webshop hebt wordt het nog erger; je bezoekers zullen hun geld ergens anders gaan uitgeven.

Ook Google vindt het belangrijk dat websites snel laden. Zo belangrijk zelfs, dat ze er een serieuze ranking factor van hebben gemaakt. Een snelle website scoort gemiddeld hoger in Google dan een langzame website.


“Een snelle website scoort hoger in Google dan een langzame website.”

Hoe verbeteren jullie mijn laadtijd?

Wij verbeteren de laadtijd van je website volgens een vast stappenplan.

1. Analyse

Allereerst onderzoeken wij waar een website verbeterd kan worden. Welke bestanden en scripts duren het langst om te laden, en hoe zouden die geoptimaliseerd kunnen worden? In het geval van WordPress-websites bekijken wij ook de geïnstalleerde plugins en stellen we – waar nodig – betere alternatieven voor. Daarnaast kan het zo zijn dat de afbeeldingen op een website niet geoptimaliseerd zijn. Tot slot beoordelen we of je de juiste hosting-partij hebt gekozen, en zullen wij – indien nodig – een andere partij voorstellen.

2. Voorstel

Afhankelijk van onze analyse, doen wij een voorstel om je website sneller te maken. Hierbij maken we ook een schatting van de verbetering in snelheid (al is dit natuurlijk van een hoop verschillende factoren afhankelijk).

Per verbeterpunt dat we tegenkomen zullen wij in ons voorstel een “losse” prijs rekenen. Zo kun je zelf kiezen welke verbeteringen we wel en niet gaan doorvoeren (en wat het gaat kosten). Als je al onze verbeterpunten laat implementeren, geven wij een speciale korting op het totaalbedrag.

3. Uitvoering

Mits ons voorstel akkoord is, zullen wij vijftig procent van het afgesproken bedrag in rekening brengen. Zodra dit bedrag betaald is, beginnen wij met het optimaliseren op een aparte omgeving. Zodra we hiermee klaar zijn implementeren wij onze verbeteringen op je website of server en brengen wij de rest van het bedrag in rekening.

Snel een snellere website?